Які продукти подорожчали у січні. Статистика

10.02.2014 15:15 Суспільство
http://reaction.org.ua/ http://reaction.org.ua/
Індекс споживчих цін по Харківській області у січні 2014 року становив 100,0% (по Україні – 100,2%).

Як повідомили у Головному управлінні статистики Харківської області, на споживчому ринку області у січні поточного року загальний рівень цін в цілому не змінився. Зростання цін на продукти харчування і безалкогольні напої зумовлено, насамперед, подорожчанням плодоовочевої продукції. Також зросли ціни на цукор, спеції, сир і м’який сир (творог), молоко, сметану, рис, пшоно, крупи (гречані, манні, перлові, ячні), борошно пшеничне, пластівці вівсяні, скумбрію копчену, яловичину, свинину, вироби з м’яса кулінарні, субпродукти яловичі і свинячі. Водночас подешевшали яйця, часник, риба жива, охолоджена, сало, олія соняшникова, макаронні вироби з м’яких сортів пшениці, кава розчинна.

Алкогольні напої та тютюнові вироби стали дорожчими через підвищення цін на алкогольні напої (напої слабоалкогольні, вина ігристі, горілка, пиво) і тютюнові вироби (сигарети з фільтром преміум та медіум класу).

Одяг і взуття подешевшали за рахунок сезонного зниження цін на одяг і взуття.
Загальний рівень цін на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива, зв'язок і послуги освіти залишився без змін.

Серед предметів домашнього вжитку, побутової техніки та поточного утримання житла подорожчала побутова техніка (обігрівачі, холодильники, блендери, міксери, мікрохвильові печі, кондиціонери повітря, пральні машини).

У сфері охорони здоров’я підвищилась вартість послуг санаторно-курортних установ.
Подорожчання транспорту зумовлено зростанням цін на паливо-мастильні матеріали та підвищенням вартості проїзду міжміським поїздом.

У сфері відпочинку і культури подорожчали квіти живі, послуги спортивних установ і комплексний відпочинок; водночас подешевшали туристсько-екскурсійні послуги, МРЗ-плеєри, DVD-плеєри і фотоапарати.

Послуги ресторанів та готелів подешевшали за рахунок зниження цін на харчування у кафе і на послуги, пов’язані з тимчасовим проживанням у готелях.

Різні товари та послуги подорожчали через підвищення цін на ритуальні послуги (у зв’язку з переходом у 1 декаді грудня на тарифи зимового копання могил).

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта