Якої погоди очікувати 8 березня на Харківщині

07.03.2019 09:00 Суспільство
Фото: narodna-pravda.ua Фото: narodna-pravda.ua
У найближчі дні стовпчик термометра підніметься до +12 °С.

Як розповіли «СК» у Харківському регіональному гідрометцентрі, найближчі три вихідні, включаючи 8 березня, будуть теплими, але із сильним вітром і невеликими опадами.

– Сьогодні, 7 березня, очікується +2...+7 °С, а в наступні дні, 8–11 березня, буде ще тепліше – у денний час доби прогнозується +7...+12 °С. Уночі в ці дні очікується +2...+4 °С. Найближчими днями сильний вітер буде тільки на свято, 8 березня, в інші – помірний. Також 9–10 березня місцями по області пройдуть невеликі дощі, – розповів синоптик Харківського регіонального гідрометцентру Ігор Кібальчич.

За його словами, метеорологічна та календарна весна прийшли на Харківщину майже одночасно.

– Метеорологічна весна прийшла в нашу область уже 4 березня. І з цього часу йде потепління, можуть бути періоди похолодання, але вони будуть незначні. Коли похолодання – не знаємо, адже в найближчі дні буде тепло, у подальшому можливе похолодання – у середині або в кінці місяця, – попередив синоптик.

 Як сказав Ігор Кібальчич, 8 березня можливе оновлення температурного рекорду.

– Є ймовірність, що 8 березня може бути побитий рекорд максимальної температури, який було зафіксовано позаминулого року. Тоді, у 2017-му, у Міжнародний жіночий день стовпчик термометра піднявся до +12,3 °С, – розповів синоптик.

Читайте також: Харківські підприємства очолили рейтинг боржників країни по зарплаті