Якою буде погода на Водохрещу в Харківській області

17.01.2018 17:22 Суспільство
Фото: 5 канал Фото: 5 канал
На Україну насувається шторм. Чи зачепить він Харківщину?

За останні кілька днів в Україні значно погіршилися погодні умови. В сніговому полоні опинилися Київ, Одеса, Миколаїв, на Львівщині за минулу добу від переохолодження померло чотири людини.

Синоптики знову попереджують про шторм. Так, на південь України насувається атлантичний циклон третьої категорії. А на більшості території країни очікується сніг та сильні пориви вітру.

Так, на Харківщині 18-20 січня синоптики обіцяють мокрий сніг, дощ, ожеледь, пориви вітру 7-12 м/с. Вночі температура коливатиметься від семи до двох градусів морозу, вдень стовпчик термометра підніметься до 1 градуса тепла. Сильний сніг та посилення поривів вітру до 15-20 м/с очікують 21 січня.

На Харківщині готуються до можливих сюрпризів природи. 17 січня голова ХОДА Юлія Світлична взяла участь у позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій. Нарада з головами обласних адміністрацій та керівниками відповідних служб пройшла під головуванням віце-прем’єр-міністра - міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка. Учасники засідання виробили план заходів з ліквідації наслідків можливої стихії.
Юлія Світлична доручила всім відповідальним за життєзабезпечення регіону службам, а також головам РДА та керівникам міст обласного значення працювати у посиленому режимі та бути цілодобово готовими до ліквідації можливих наслідків негоди.

Особливу увагу губернаторка приділила питанню розчищення доріг та забезпечення 100%-го проїзду магістралями державного значення.

Читайте також: Харків увійшов у ТОП-п’ять міст за прозорістю продажів

Андрій Соха