З грабіжника — в телефонні шахраї. Злочинці опановують нові способи наживи

26.11.2015 14:15 Суспільство
Фото: komi-news.ru Фото: komi-news.ru
Красноградського телефоного шахрая, який працював за схемою «Ваш син в міліції», відправлять на 4 роки за ґрати.

На гачок телефоного шахрая та його спільників протягом вересня цього року потрапили кілька довірливих жінок. Зловмисники виманили в них тисячу доларів та майже 15 тис. грн.

Жертвами телефонних зловмисників стали 3 мешканки Краснограда - 56-річна, 78-річна та 58-річна жінки. Остання з них і повідомила про шахрайство правоохоронцям. Злочинці вимагали від неї 10 тис. грн. Повідомляють у Харківській обласній прокуратурі.

Шахраї працювали за відпрацьованою схемою. Усім жінкам дзвонили на мобільні телефони та повідомляли, що їх син або онук начебто затриманий працівниками міліції за вчинення злочину. Для того, щоб його не притягували до кримінальної відповідальності, вимагали заплатити гроші. Поки ошукані жінки не встигли отямитися, засуджений приїжджав за місцем їх мешкання за готівкою.

Один зі злочинців вже постав перед законом. Нещодавно Красноградський районний суд Харківської області визнав винним 45-річного мешканця області у шахрайстві за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 190 КК України). Чоловіку «світить» чотири роки обмеження волі. Проте вирок суду поки не набув чинності, оскільки триває час на його апеляційне оскарження. До речі, звинувачений раніше вже був засуджений за грабіж, поєднаний з насильством.

Мирослава Кольцова

Автор: Менеджер сайта