З Харкова до Нідерландів востаннє відправили рештки пасажирів "Боїнга"

02.05.2015 10:22 Суспільство
2 травня з Харкова до Нідерландів відправили останні 7 трун з рештками жертв збитого рік тому авиілайнера "Боїнг 777".

Пошукова місія, що складалася з міжнародних фахівців, також покинула Україну.

У церемонії прощання в харківському аеропорту взяли участь міністр безпеки та юстиції Королівства Нідерланди Герард Адріан ван дер Стюр, Надзвичайні і Повноважні Посли Нідерландів, Австралії та Малайзії та заступник голови Харківської облдержадміністрації Марк Беккер. Пам'ять жертв авіакатастрофи вшанували хвилиною мовчання. 

Як зазначив Герард Адріан ван дер Стюр, міжнародній пошуковій команді довелося працювати у вкрай важких умовах на окупованій території. Вони зробили все, що були взмозі, і місію свою вважають завершеною. Але, на думку міністра, рештки на місці трагедцї будуть знаходити і надалі. Герард Адріан ван дер Стюр подякував українському народу який, незважаючи на внутрішні проблеми, виявив співчуття постраждалим та надавав всибічну допомогу при розслідуванні. 

За інформацією міністра, наразі залишається двоє жертв авіакатастрофи - громадян Нідерландів, - рештки яких досі не було ідентифіковано. Він сподівається, що їх знайдуть серед тих останків, які відправлили до Нідерландів 2 травня. Після ідентифікації рештки та речі загиблих віддадуть родичам.
Слідство щодо встановлення причин катастрофи триває. Його веде Міжнародний слідчий комітет, до якого входять і представники України. На думку Герарда Адріана ван дер Стюра, воно закінчеться не скоро. "Про передачу матеріалів до суду поки не йдеться. Справа дуже важка, і слідство триватиме набагато довше, ніж усім хотілося б", - підкреслив міністр.
Нагадаємо, авіалайнер "Боїнг 777", що летів з Амстердама до Куала-Лумпура, розбився неподалік селища Грабово Донецької області 17 липня 2014 року. На борту лайнера знаходилися 298 пасажирів, усі вони загинули.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта