З Харкова відкриють нові прямі рейси до Мілана та Рима

20.10.2018 11:00 Суспільство
Фото: ХОДА Фото: ХОДА
На харківський авіаринок заходить компанія Ernest Airlines.

Остаточної домовленості щодо відкриття нових напрямків досягли під час зустрічі голова ХОДА Юлія Світлична та президент авіакомпанії Ernest Airlines Шаді Ель Таннір.

— Ще одна авіакомпанія заходить на харківський авіаринок. Сьогодні були досягнуті остаточні домовленості з генеральним президентом компанії Ernest Airlines щодо відкриття з березня наступного року двох напрямків авіарейсів з Харкова – до Мілана та Рима, — повідомила за результатами зустрічі Юлія Світлична.

Вона відзначила, що ще до кінця цього року харків’яни матимуть змогу напряму полетіти до Відня, Лондона, Гданська та Вроцлава (протягом місяця відповідні напрямки з Харківського аеропорту відкриває лоукост WizzAir).

— Пасажиропотік Харківського аеропорту цього року за планами складе понад 950 тисяч пасажирів. Це на 20 % більше, ніж торік, та на 60 % більше, ніж у 2013 році, — додала голова ХОДА.

Як повідомив Шаді Ель Таннір, онлайн-продаж квитків на рейси з Харкова до Мілана та Рима розпочнеться вже наступного тижня. Рейси здійснюватимуться щочетверга, щоп'ятниці та щонеділі. Відправлення з Харкова та з Італії – у другій половині дня.

— Це дасть можливість туристам провести в цих містах вихідні. Повні три доби, — пояснив Шаді Ель Таннір. — Вартість квитків — від 45 євро в один бік.

Генеральний директор Міжнародного аеропорту «Харків» Володимир Васильченко відзначив, що цього року рейси до Мілана з Харкова здійснювала компанія «МАУ».

— Але вони обмежилися сезонним розкладом та зупинилися восени цього року. При цьому завантаження літака було дуже гарним — за 3 місяці воно досягло 85 %. Тож нові маршрути, які будуть на регулярній основі, напевно будуть мати попит у наших пасажирів. До того ж Ernest пропонує більш ранній час прильоту до Мілана, ніж «МАУ», тому пасажири зможуть більш комфортно дістатися центру міста, — повідомив Володимир Васильченко.

Він також відзначив велику допомогу в розвитку авіасполучення, яку Харківський аеропорт отримує з боку ХОДА.

Читайте також: Органічні підприємства представили свою продукцію у Харкові