За нецензурні вирази у ЗМІ обіцяють забирати ліцензії

25.12.2013 13:35 Суспільство
http://novostei.net/ http://novostei.net/
Роскомнадзор оприлюднив перелік слів, неприпустимих в друкованих та електронних ЗМІ.

 За їх вживання відомство буде виносити виданню офіційне попередження.

Як пишуть "Известия" з посиланням на документ, до нецензурних слів віднесені "нецензурне позначення чоловічого статевого органу, нецензурне позначення жіночого статевого органу, нецензурне позначення процесу злягання і нецензурне позначення жінки розпусного поведінки, а також всі утворені від цих слів мовні одиниці". Інші лайливі вирази припустимі в пресі і на сайтах з віковим обмеженням "16 +", на радіо і телебаченні - після 21:00.

За словами експертів-мовознавців Інституту російської мови РАН, не відносяться до нецензурним словами і виразами непристойні і грубо-просторічні слова і містять їх вираження.

Представник Роскомнадзора Вадим Ампелонскій додав, що на підставі висновку експертів відомство підготувало методичні рекомендації для регіональних відділень. Згадані чотири слова і похідні від них повністю неприпустимі в засобах масової інформації, в тому числі і в коментарях користувачів. Заміна деяких букв нецензурного терміна трьома крапками також не рятує від відповідальності. При його виявленні Роскомнадзор винесе ЗМІ попередження.

При наявності двох і більше попереджень протягом 12 місяців відомство може подати позов про анулювання ліцензії ЗМІ.

Джерело: Росбалт
Автор: Администратор сайта