Заборону на вилов риби вводять в Харківській області

29.03.2017 08:13 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
З 1 квітня вводиться заборона на вилов риби. Нерестова заборона розповсюджується також на вилов інших водних біоресурсів та триватиме на різних водних об’єктах від 7 до 13 тижнів.

«Причиною введення заборони є початок періоду нересту. Від того, наскільки успішно пройде цей період, залежить відтворення біорізноманіття та сталість популяції риб у наших водоймах», — підкреслив директор Департаменту екології та природних ресурсів ХОДА Андрій Тимчук.

Тривалість нерестової заборони визначена відповідним наказом Управління Державного агентства рибного господарства в Харківській області від 01.03.2017 № 26.

«На проходження нересту впливають чисельні фактори, головним з яких є температура води, оскільки різні види риб нерестяться за різної температури. Так, у більшості видів риб нерест проходить з початку весни до літа: в березні-квітні нереститься щука, з середини до кінця травня — окунь, судак, лящ, короп, карась», — уточнили екологи.

У Департаменті екології та природних ресурсів ХОДА також нагадали, що за браконьєрський вилов риби передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність. Розмір штрафів для громадян -– 340 - 680 гривень, для посадових осіб – 510 - 850 гривень. Щодо кримінальної відповідальності, то вона передбачає розмір штрафу у 3400 - 6800 гривень або позбавлення волі на строк до 3 років із конфіскацією знарядь і засобів вилову та незаконно добутих водних біоресурсів.

«Крім того, за кожну незаконно виловлену рибу, незалежно від її розміру, нараховується розмір заподіяної шкоди (для прикладу: сом - 425 гривень, щука - 340 гривень, судак - 510 гривень, лящ - 170 гривень тощо)», - уточнив Андрій Тимчук.

По темі: ПРО ЗАРИБЛЕННЯ ВОДОЙМ ХАРКІВЩИНИ РОЗПОВІВ ІХТІОЛОГ

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта