Загадкова смерть тварин на Лозівщині: нові подробиці

27.02.2017 15:05 Суспільство
Фото з соцмереж Фото з соцмереж
Із початку лютого на кролів у селищі Панютине Лозівського району полює невідомий звір.

 За півмісяця на господарства місцевих жителів тварина нападала cім разів та задавила понад півсотні кролів.

Та вже минулого тижня напади у селищі припинилися. Як розповів Панютинський селищний голова Олексій Корпан, до пошуків невідомої тварини залучили місцевих мисливців.

- Оскільки стріляти у межах населеного пункту не можна, мисливці пройшлися ціпами по узбіччям та в посадках біля селища, - розповів селищний голова. - І під час рейду, вдалося вигнати одного вовкоподібного пса.

Також разом із двома очевидцями, голова пройшовся і по дворам місцевих жителів, оскільки спочатку багато постраждалих були впевнені, що кроликів давить вівчарка.

- Звичайно, ми відразу запідозрили, що це не звичайний пес, а навчений, - розповів голова. - Тому пройшлися із очевидцями по подвір'ям із надією розпізнати тварину. Та хоч схожого пса знайти не вдалося, проте, якщо хтось із жителів селища практикував випускати вночі тварину вигулюватись, то він припинив це робити.

Голова розповів, що також у селище приїздив дослідник, який вже багато років вивчає аномальні явища та взяв для аналізу зразки шерсті, слини та відбитки кігтів.

Яким буде початок весни розповіли харківські синоптики

- Він зазначив, що зараз серед диких тварин часто проходять мутації та різні схрещення, - додав голова. - Також на клітках він побачив багато слини, що характерно для скажених тварин. А поки аналізи ще не готові, ми побоюємось поширення інфекції, адже вакцина в Україні відсутня.

Олександр Ушаков

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта