Замість повісток — смс-повідомлення

30.07.2015 14:07 Суспільство
фото inpress.ua фото inpress.ua
Покласти край вуличному «сафарі» на чоловіків призовного віку взяли собі на меті харківські волонтери. Активісти дійшли до високих кабінетів Міністерства оборони. І ось результат: з Харківщини почнеться реформування системи військкоматів.

На розробку концепції та програми змін у волонтерів харківської групи «Help Army» часу мало. На прикінці серпня активісти планують презентувати програму перед високими чинами Міноборони. Тож на збір пропозицій від громади - 10 днів.

- Ідеї будемо приймати від громадських ініціатив протягом 10 днів. Вже є перші пропозиції. Основна концепція розроблена, але її потрібно доповнити. Завдання - налагодити системний облік на основі автоматизації та об'єднання баз даних, - наголосила волонтер групи "Help Army" Тетяна Бідняк.

Активістка впевнена, що якісна армія не можлива без якісної мобілізації. Але методи, за якими мобілізують зараз чоловіків (хапають серед вулиці) не припустимі в цивілізованому суспільстві. За словами жінки, система працює так, як вона працювала ще в радянські часи. Тож потрібно змінювати систему.

Волонтери собі на меті ставлять добитися якісних та кількісних показників. На жаль, сьогодні військкомати демонструють лишень кількість.

- Ми хочемо автоматизувати роботу військоматів. Тоді можно буде зменьшити кількість співробітників, але мотивувати їх більш високою зарплатнею. Також у планах створити прес-центр при військкоматі. До речі, цю ініциативу обласний військовий комісар вже схвалив, - повідомив колишній співробітник харківського військкомату, а сьогодні активіст Олексій Коханій.

Замість повісток впроваджуватимуть маркетингові стратегії, які працюють в бізнесі. Наприклад, запрошуватимуть призивників до військкоматів через смс-повідомлення і т. д.

Свої пропозиції щодо реформування військкоматів волонтери просять надсилати на [email protected] або висловити за телефонами гарячої лінію Help Army: +380 97 630 73 76, +380 66 823 99 92.

Юлія Міронюк

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта