Завдяки німецьким проектам підвищиться якість життя на Харківщині

01.11.2016 14:22 Суспільство
Фото з соцмереж Фото з соцмереж
Сьогодні між Харківською обласною радою та компанією GIZ, яка діє за дорученням Уряду Німеччини підписано меморандум про співробітництво.

Співробітництво сприятиме покращенню якості надання соціальних послуг на території Харківщини, попит на які виріс у зв’язку зі збільшенням кількості внутрішньо переміщених осіб.

- На Харківщині офіційно зареєстровано близько двохсот тисяч внутрішньо переміщених осіб. За неофіційною статистикою на сьогодні у нашому регіоні переселенців удвічі більше, - зазначив голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

Німецькі проекти спрямовані на підвищення якості соціальних послуг та покращення умов життя як для місцевих громад, так і для внутрішньо переміщених осіб.

Зараз у області реалізується велика кількість проектів у сферах освіти, соціального захисту, охорони здоров'я та медичного забезпечення, які сприяють розвитку громад, що прийняли ВПО.

Це підтримка п'ятнадцяти дитячих садочків у трьох районних центрах - Куп'янську, Балаклії та Первомайському, а також десяти шкіл в Богуславці, Ізюмі та Куп'янську.

Організація ремонтує соціальні гуртожитків для ВПО у Харкові та Червоному Осколі.

А у селах Балаклійського та Ізюмського районів через фінансування Уряду Німеччини здійснюється підтримка 40 амбулаторій та сімейних лікарів, які прийняли велику кількість переселенців.

Крім того, у Катеринівці,  Куп'янську, Балаклії, Ізюмі та Первомайському підтримують одинадцять центрів надання адміністративних та соціальних послуг (ЦНАП), забезпечуючи усім необхідним обладнанням та за допомогою тренінгових заходів.

За умовами Меморандуму співпраця в рамках проекту «Зміцнення спроможності українських територіальних громад до прийняття внутрішньо переміщених осіб в Україні» буде здійснюватись протягом 2016-2019 років. Бюджет проекту становить близько 18 мільйонів євро.

У першу чергу допомогу нададуть районам, де проживає найбільша кількість переселенців - Балаклійський, Близнюківський, Первомайський, Борівський, Чугуївський, Ізюмський. В проекті братимуть участь ті державні і недержавні заклади, які надають послуги ВПО.

На Харківщині відремонтували будинок культури

Олександр Ушаков

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта