Жінку, яка покинула своїх дітей, засудили на Харківщині

05.01.2017 12:25 Суспільство
Фото з соцмереж Фото з соцмереж
У Чугуївському суді довели провину матері, що на тиждень покинула дітей, а коли повернулася, виявилося, що одну дівчинку забрали до лікарні, а іншу - вбив батько.

Чугуївський міський суд Харківської області задовольнив вимоги прокуратури та визнав винною 29-річну матір за фактом злісного невиконання обов'язків по догляду за дитиною, що спричинили тяжкі наслідки (ст. 166 КК України).

Як розповіла начальник управління прокуратури області Тетяна Сотнікова, жінці призначено покарання у вигляді 2,5 року позбавлення волі.  Наразі вирок суду не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.
 
Нагадаємо, трагедія трапилася у селищі Есхар. У квітні минулого року жінка після чергової сварки зі своїм чоловіком пішла з дому, залишивши на нього півторарічних доньок-близнят. Близько тижня вона не поверталася та ніяким чином не цікавилася долею своїх дітей, а батько пиячив.  Напившись вчергове, він "заспокоїв" одну із доньок, яка плакала, та ліг спати. Уранці маля не прокинулося. Фельдшер, якого викликали сусіди, констатував смерть дитини.
 
Другу дівчинку госпіталізували до медзакладу з чисельними захворюваннями.
 
У жовтні поточного року Чугуївський міський суд області визнав винним 44-річного батька дітей у вбивстві через необережність та злісному невиконанні обов'язків по догляду за дитиною, що спричинили тяжкі наслідки (ч. 1 ст. 119 та ст. 166 КК України), та призначив покарання  у вигляді 3 років і 4 місяців позбавлення волі. Однак прокуратура не погодилася із занадто м'яким вироком та звернулася зі скаргою до апеляційного суду  з вимогою призначити чоловіку більш суворе покарання. Наразі апеляційна скарга знаходиться на розгляді суду.

 
На вимогу прокуратури чоловіка та жінку позбавлено батьківських прав.

Олександр Ушаков

Автор: Менеджер сайта