Життя після талант-шоу: до харківського шеф-кухаря шикуються черги

31.03.2014 09:55 Суспільство
http://kp.ua/ http://kp.ua/
Харківський шеф-кухар, переможниця кулінарного шоу "Пекельна кухня" Дар'я Гросицька розповіла, якою ціною здобула перемогу та як стала кращим кухарем України у 2013 році.

Завдяки участі в шоу Дар’я стала повноправною киянкою. На ті півмільйона гривень, які вона отримала за перемогу в шоу, жінка придбала у столиці власну квартиру. А ще вона отримала звання одного з кращих кухарів України. Це звання, до речі, у 2013 році було підтверджено всеукраїнським виданням «Фокус», який склав рейтинг 25 найкращих шеф-кухарів України. Туди потрапила й Дар’я Гросицька.

Читайте таеож: Як харків’янка виграла півмільйона у найпекельнішому шоу

Зараз вона активно опановує італійську кухню, працює у відомому київському ресторані франко-італійської кухні.

– Італійська кухня – це домашня кухня, проста смачна їжа, без будь-яких витребеньок, – каже Дар’я. – Італійці беруть все, що є в холодильнику, змішують, кидають на сковорідку і потім усе це їдять.

Постійні гості ресторану найчастіше просять у шеф-кухаря в спідниці: «Приготуйте, будь ласка, ось ці ваші чорні штучки». «Чорні штучки» – це хіт Гросицької, у меню страва називається «Равіолі неро з лососем, білими грибами, сирним соусом і трюфельним маслом». Усе ж таки без витребеньок в італійській кухні не обходиться.
Проте поза стінами ресторану Дар’я не вибаглива у їжі. Своєю найулюбленішою стравою вважає смажену картоплю з цибулею.

– Якщо ви зазирнете у мій холодильник, то побачите там звичайний борщ і котлети, – посміхається Дар’я. – Аби побалувати друзів або родичів своїми кулінарними шедеврами, мені легше запросити їх до свого ресторану.

Вільного часу в жінки сьогодні немає. Все відбирає ресторан: рецепти, продукти, кухня... Навіть відпочинок за кордоном Дар’я використовує з розумом. Вона багато подорожує Італією і набирається досвіду й кулінарних навичок у різних областях країни. Так, восени 2012 року побувала у П’ємонті, де вчилася у видатного італійського шефа-кухаря й ресторатора Бруно Ченголлані.

Іноді у вільні хвилинки Дар’я передивляється запис ефірів «Пекельної кухні», згадує, як все було, але зізнається, що у свідомості зміни ще не уляглися. У фінальній програмі шоу глядачі могли побачити досить спокійний стан Гросицької. Серце почало вилітати під час фінального рішення, але кухар була майже упевнена, що стане переможницею.

– Я взагалі стала більш упевненою в собі – і це, мабуть, моя найголовніша перемога на шоу, – каже Гросицька. – Якщо раніше у мене були якісь сумніви, комплекси, то зараз хай хтось спробує в мені засумніватися!

Катерина Терещенко, матеріал з газети "Слобідський край" № 31-32 від 15.03.2014

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта