Зі списку переможців обласного конкурсу зникло десять міні-проектів

08.06.2016 11:01 Суспільство
Фото з соцмереж Фото з соцмереж
У переліку переможців обласного конкурсу міні-проектів з'явилися дев'ять нових районів. Натомість із списку переможців вилучили 10 обєктів, які потребували фінансування.

Комітет обласного конкурсу міні-проектів «Разом у майбутнє» вже визначив переможців.
Та після останнього засідання комітету із загальної кількості, яка склала 403 проекти, за невиконання умов було вилучено 10.

Свою можливість втратили три проекти, які представляли Близнюківщину, та чотири – з Ізюмського району. Також "під сумнів" комітету потрапили по одному проекту з  Красноградського, Нововодолазького, Сахновщинського районів, які теж визнали не дійсними.

- Ініціативні групи, які брали на себе зобов'язання додати свої  5 % від загальної суми, визначеної для фінансування, - не внесли кошти. - розповіла радник президента Асоціації місцевого самоврядування Харківської області Галина Пронькіна. - Деякі проекти місцева рада не вбачає доцільним проводити. Але в основному були порушені умови конкурсу, пов'язані з фінансуванням.

Натомість, за результатами рейтингового оцінювання список переможців поповнили дев'ять проектів. По одному проекту в цьому році реалізують сім районів Харківщини, серед яких Балаклійський, Золочівський, Красноградський, Краснокутський, Первомайський, Сахновщинський та Харківський. Відразу два переможці втілять у життя свої проекти на Зміївщині.

Оцінювання, конкурсний комітет проводив згідно з 10 пунктами, серед яких соціальна значимість, внески ініціативних груп та місцевого бюджету, перспективи подальшого використання, інше.

За словами голови постійної комісії з питань бюджету, віце-президента Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області Людмили Немикіної, цьогоріч усіма районами та містами обласного значення на конкурс було подано 1539 міні-проектів.
Найбільше, а це  6 2%  подали до першої номінації «Енергозбереження та енергоефективність», де нарахували 960 міні-проектів.  До другої - «Добробут громад» виявили цікавість 482 міні-проекти, тобто 31,5 % від загальної кількості. В третій і останній номінації  - «Чисте довкілля» конкурували 97 проектів, 6,5 %.

В облраді зазначили, що найбільш активними були Харківський, Балаклійський. Близнюківський, Дергачівський, Богодухівський, Красноградський, Зміївський райони та м. Лозова. Від кожного з них надійшло 70-123 заявки.

Унікальний будівельний об'єкт завершено на Харківщині

Найнижчу активність виявили Коломацький, Печенізький, Краснокутський райони та м. Ізюм. Вони подали на розгляд Конкурсного комітету до 15 міні-проектів.

Марина Проценко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта