Зі святом Рош А Шана іудеїв привітав Олександр Фельдман

11.09.2015 10:00 Суспільство
Фото: travelluxtour.ru Фото: travelluxtour.ru
Народний депутат України, співголова партії «Наш край» Олександр Фельдман привітав іудеїв з наступаючим Новим роком - Рош А Шана.

«Я радий привітати вас з наступаючим 5776 роком - роком об'єднання. За єврейською традицією ми святкуємо його кожні 7 років, і ця традиція йде корінням в глибоку давнину, у часи Другого храму, коли іудеї збиралися, щоб послухати як Цар читає Тору, - сказав Олександр Фельдман. - Ми намагаємося свято шанувати традиції наших предків. У цей день прийнято збиратися за щедрим столом, де обов'язковою стравою повинен бути мед, символізуючи наше прохання до Всевишнього подарувати солодкий рік».

За словами нардепа, в ці дні приємно приділяти особливу увагу своїм близьким, оточуючи їх турботою і теплом. Вважається, що чим більше добра віддасть людина, тим більше його повернеться в будинок в наступаючому році. Саме тому Рош А Шана - швидше відповідальна духовна робота, ніж свято в звичайному розумінні.

«Добро і турбота - ось основні традиції свята Рош А Шана для євреїв усього світу. І дай Боже, щоб наступний рік навчив нас слухати і чути одне одного, ще більше згуртував і об'єднав нас і став по-справжньому переломним у відносинах між людьми, народами і країнами, - сказав Олександр Фельдман. - Хорошого і солодкого нового року вам, друзі, і гарного запису в книгу життя!».

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта