Знеструмлення міського транспорту не буде продовжуватися у Харкові (Оновлено)

29.08.2016 10:25 Суспільство
Фото з соцмереж Фото з соцмереж
Цими вихідними 47 тролейбусів і половина міських трамваїв було знеструмлено.

Як розповів заступник директора Департаменту інфраструктури міськради Євген Федорчук, компанія "Харківобленерго" відключила шість тягових підстанцій, які забезпечують електроенергією наземний міський електротранспорт.

У свою чергу такі дії у Обленерго пояснюють тим, що  комунальні підприємства “Харківводоканал”, “Харківські теплові мережі” та “Міськелектротранссервіс” порушили законодавство та сьогодні мають кругленьку заборгованість за використану електроенергію.

Так, через борг, який постійно збільшується і зараз сумарно сягнув близько 788 млн гривень, компанія "Харківобленерго" на цих вихідних обмежила електропостачання цих підприємств.

- Для нас це проблема, - зауважив начальник управління інформаційної політики та роботи зі споживачами акціонерної компанії "Харківобленерго" Володимир Скічко. - Ці підприємства свою заборгованість не погасили, тому ми, як і планували, відключили на вихідні дні. 29 серпня уночі ми відновили електроживлення підстанцій, як і планували.

На сьогодні сума заборгованості постійно збільшується, але у компанії повідомили приблизні суми боргу. Так, “Міськелектротранссервіс” заборгував близько 47 млн гривень за електроносії,  "Харківводоканал" - 640 млн, а борг підприємства "Харківські теплові мережі"  перевищив 100 млн гривень.
Так, у компанії зазначили, що якщо ситуація не буде змінюватися у напрямку вирішення проблеми, то відключення будуть продовжуватися.

-  Якщо ці комунальні підприємства не розрахуються з боргами, безумовно, ми будемо вимушені знову повторити виключення, бо в нас немає іншого виходу, - зазначив Володимир Скічко.

На сьогоднішній нараді в мерії перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов повідомив, що досягнута домовленість про те, що компанія «Харківобленерго» не відключатиме підстанції, які забезпечують електроенергією наземний міський електротранспорт.

За словами Ігоря Терехова, комунальні підприємства «Харківводоканал», «Харківські теплові мережі» та «Міськелектротранссервіс» будуть поетапно погашати заборгованість перед компанією «Харківобленерго».

Олександр Ушаков

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта