Зоопарк у небезпеці. Казначейство заморозило гроші на корми

29.07.2014 12:47 Суспільство
http://www.panoramio.com/ http://www.panoramio.com/
Зоопарку Балаклійської станції юних натуралістів уже рік не надходять бюджетні гроші.

Як “СК” розповіла директор Балаклійської станції юних натуралістів Людмила Пурдя, з липня 2013 року казначейство повністю заморозило гроші, які надходили на корм тваринам. До Нового року корм зоопарку постачальники давали у борг, але потім поставки припинилися. Весь цей час тварини виживали за рахунок допомоги районних сільгосппідприємств і того, що працівники купували їжу за власні гроші. Але зараз всі заготовлені запаси вичерпані.

- У нас залишилося лише трохи вівса. Більше з кормів нічого немає. Ми на днях купили трохи комбікорму, щоб хоча б тиждень потягнути, а що буде далі, я не знаю. Вже немає чим годувати риб, птахів, - розповіла Людмила Пурдя.

У Балаклійському зоопарку мешкають сім видів фазанів, два види лебедів, павичі, страуси Ему, журавлі, десять видів водоплавних, шуліка, по кілька видів диких, свійських та екзотичних тварин, риби. Щомісяця на корм потрібно близько 5,5 тис. грн.

Директор звернулася до всіх небайдужих з проханням допомогти зоопарку, адже, попри складну ситуацію у країні, тварин все одно потрібно годувати. Без кормів вони помруть. Зараз зоопарку потрібні овочі, зернові культури, комбікорми і корми для риб. Допомогти також можна сіном, ветеринарними препаратами або грошима.

Зоопарк знаходиться за адресою: Балаклія, вул. Шевченка, 27. Тел.  (057-49) 5-33-61.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта