З'явився сайт, який розповідає про туристичні пам’ятки Харківщини в 3D-форматі. Фото

04.07.2018 10:51 Суспільство
Фото:СК Фото:СК
3 липня у Харкові презентували «Сайт Дискавер — Мандруй Харківщиною» — один з проектів кампанії з цифрового перевтілення Харківщини, яку реалізують Google-Україна та обласна державна адміністрація.

«Мандруй Харківщиною» містить інформацію про майже 100 об’єктів культурної спадщини з 18 районів області. Також на сайті є 3D-тури, присвячені туристичним «родзинкам» регіону Шарівському замку, Держпрому, музею Григорія Сковороди в Золочівському районі та іншим об’єктам. 

«Завдяки 3D-турам на сайті можна здійснити віртуальну прогулянку Свято-Вознесенським собором, де зберігається одна з найбільш відомих і шанованих святинь Східної України чудотворна ікона Піщанської Божої Матері, насолодитися чарівною природою одного з найстаріших дендропарків України Краснокутського дендропарку, дослідити Національний природний парк «Гомільшанські ліси» та відкрити для себе інші цікаві місця області», йдеться у повідомленні Google-Україна.

Обравши на карті об'єкт, який вас цікавить, можна подивитися, що є поруч і де можна зупинитися, контактну інформацію; а за допомогою опції «Моя подорож» на сайті можна скласти маршрут цікавими пам'ятками області, поділитися ним з друзями і запросити їх вирушити в подорож разом. Крім того, ви можете вибрати вже готові маршрути з рекомендованими для відвідання місцями. 

Читайте також: Харківський аеропорт побив рекорд

Довідково: Кампанія з цифрового перетворення області передбачає проведення освітніх семінарів, підвищення присутності на карті Google, розробку веб-сайтів та функціональних карт, створення візуальних 3D-турів, покращення місцевої екосистеми завдяки розробці платформи зі зручним онлайн-сервісом для повідомлення державних органів про екологічні проблеми тощо.

На сайті «Мандруй Харківщиною» є візуальний 3D-тур до Національного природного парку «Дворічанський» з унікальними крейдяними горами, що знаходяться вздовж правого берега річки Оскіл. Кореспондент «СК» нещодавно побував там і підготував фоторепортаж.

Джерело: ХОДА
Автор: Тетяна Василець