Наскільки чесними були вибори до ВР, визначить спеціальна парламентська комісія

06.11.2012 09:09 Суспільство
http://transkarpatia.net http://transkarpatia.net
ВР створила тимчасову слідчу комісію з питань розслідування обставин встановлення результатів виборів народних депутатів України у деяких одномандатних виборчих округах.

За відповідну постанову з голосу за пропозицією Голови Верховної Ради Володимира Литвина проголосували 232 нардепа, повідомляє Укрінформ.

Постановою пропонується головам депутатських фракцій і груп до 7 листопада визначитися щодо кількісного та персонального складу ТСК.

Парламент також рекомендує Генпрокуратурі провести перевірку правомірності залучення правоохоронних органів до підтримання правопорядку на окремих дільничних та окружних виборчих комісіях у день голосування та у період підведення підсумків голосування.

У свою чергу Вища рада юстиції та Вища кваліфікаційна комісія суддів України має перевірити додержання присяги тими суддями, які ухвалювали рішення, пов'язані з підрахунком голосів у мажоритарних округах.

Попередню інформацію від Генпрокуратури, ВРЮ та Вищої кваліфікаційної комісія суддів України парламент має заслухати до 9 листопада 2012 року.

Джерело: Укрінформу
Автор: Администратор сайта