Штампом «вибув» зіпсували бюлетені в кількох районах Харківщини

29.10.2012 09:08 Суспільство
http://www.ogo.ua http://www.ogo.ua
За весь день виборів не на території Харківської області не відбулося жодної надзвичайної події, але трапилося кілька випадків помилкового псування бюлетенів.

В Куп’янську на одній з дільниць член виборчої комісії помилково викреслили з бюлетеня кандидата-мажоритарника.

– Заступник голови дільниці дала вказівку поставити штамп «ВИБУВ» напроти прізвища кандидата-комуніста. Вони змогли проштампувати певну кількість бюлетенів. За збігом обставин це доручили робити члену комісії, який був від компартії. Тож він ставив штампи напроти свого одно партійця в тому що він вибув, хоча насправді ця людина з виборів не знімалася. Таким чином  було зіпсовано 1996 бюлетенів. Це вчасно зафіксували. На щастя залишалося ще 300 бюлетенів. Їх як раз вистачило, щоб люди, які зранку  прийшли на виборчу дільницю голосувати, проголосували без проблем. На початку 11-ї дня з Харкова привезли нові бюлетені. Люди не помітили складнощів, як і не було призупинене голосування, – розповів Михайло Добкін.

В тому ж куп’янському районі на невеличкій дільниці, яка була розташована у лікарні, також зіпсували бюлетені через помилку – замість кандидата від  партії «Собор» штамп про вибуття поставили напроти партії «ВО «Свобода». Але також усі бюлетені замінили, голосування відбулося вчасно.

Подібна ситуація виникла у Валківському районі. На одній з невеличких дільниць (близько 300 виборців)  також переплутали кандидатів і штамп «вибув» поставили напроти кандидата, який не знімався з виборчих перегонів.

Бюлетенів не вистачило на одній спецдільниці розташованій в одному з медзакладів Чугуєвського району.

– Голова комісії, яка представляла об’єднану опозицію, побачила що бюлетенів завезли менше, ніж знаходиться хворих у лікарні.  Вона наполягла на тому, що комісія не відкриється поки не привезуть усі бюлетені. Привезли усі бюлетені, і комісія відкрилася об 12 годині дня, - розповів Михайло Добкін.

Він зазначив, що такі випадки були, але вони не впливають на загальну оцінку виборів.

– На 1691 вибору дільницю така кількість невеликих непорозумінь допустима. Усі живі люди, вони могли втомитися. Найголовніше що це не було системними порушеннями, які могли б вплинути  на волевиявлення навіть на тих дільницях, де ці випадки трапилися. Люди голосували так, як хотіли, – наголосив Михайло Добкін.

Юрій Борщ

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта