Усі виборчі дільниці на Харківщині відкрилися вчасно

21.07.2019 09:07 Вибори
Фото: censor.net.ua Фото: censor.net.ua
Сьогодні, 21 липня, о 08:00 розпочалися позачергові вибори депутатів Верховної Ради.

Як повідомляє прес-служба Національної поліції в Харківській області, усі виборчі дільниці Харківщини відкрилися вчасно та без порушень. 

Для забезпечення охорони публічного порядку на виборчих дільницях та в місцях розташування окружних і територіальних виборчих комісій залучено 5,5 тисячі правоохоронців  працівників поліції, ДСНС, прикордонної служби та курсантів ХНУВС.

Також у день виборів для здійснення спільного патрулювання на вулицях та в інших громадських місцях додатково залучені працівники поліції Управління патрульної поліції та військовослужбовці Нацгвардії.

Окрім забезпечення публічного порядку, на органи внутрішніх справ покладається охорона виборчих бюлетенів та іншої виборчої документації у приміщеннях виборчих комісій та під час їх перевезення членами виборчих комісій.

Вчора, 20 липня, у День тиші, до правоохоронців звертались люди щодо порушення виборчого законодавства. Станом на 15:00 поліцейськими Харківщини зареєстровано 16 повідомлень щодо порушення виборчого законодавства.

Так, до правоохоронців звернувся 60-річний харків’янин, який виявив відсутність свого призвіща у списках виборців.

У Слобідському районі невідомий громадянин біля під’їзду будинку агітував громадян проти одного з кандидатів у народні депутати України.

Жителька села Кисівка Коломацького району звернулась до поліції з інформацією про те, що у Коломаці група осіб проводила соціологічне опитування громадян стосовно виборів.

До Шевченківського відділу поліції з повідомленням звернувся місцевий мешканець. Чоловік розповів про виявлення у мережі Інтернет відеоролику про те, що група осіб у різних районах Харкова надає виборцям неправомірну вигоду за голосування ними за певного кандидата на виборах.

Всі повідомлення належним чином зареєстровані у Журналах єдиного обліку заяв і повідомлень відділів та відділень поліції. Проводиться перевірка.

Також слідчим Немишлянського відділу поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача) Кримінального кодексу України за фактом зміни назви організації кандидатом у народні депутати України. Досудове розслідування триває.

Крім цього, працівниками Шевченківського, Київського, Московського, Лозівського, Чугуївського, Ізюмського відділів поліції зафіксовано 11 фактів розміщення плакатів, банерів, листівок та білбордів з передвиборчою агітацією політичних партій та кандидатів у народні депутати України.

Читайте також: Обираємо парламент: як правильно проголосувати. ВІДЕО