Двоє жителів Харківщини намагалися проголосувати без паспорта

21.07.2019 19:29 Вибори
Станом на 17:00 в області зареєстровано 77 порушень діючого законодавства.

Про це повідомили в ГУНП в Харківській області.  За інформацією начальника слідчого управління Сергія Чижа, загалом поліція відкрила чотири кримінальні провадження, які стосуються незаконного використання виборчого бюлетеня за фактом крадіжки виборчого бюлетеня в Ізюмському районі, завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності, щодо повідомлення невідомої особи про замінування 14 виборчих дільниць.

Також кримінальне провадження відкрили за фактом крадіжки відеореєстратора у спостерігача на виборчій дільниці у Балаклійському районі та за фактом використання бюлетеня особою, яка не є мешканцем міста Харкова, тому він не мав права голосувати за кандидатів за мажоритарною системою.

За інформацією Громадянської мережі "ОПОРА", декількох правопорушень в області вдалось уникнути.

Так, 21 липня на дільницю № 630 495 на Харківщині прийшла жінка без паспорта та попросила членів комісії дати їй проголосувати. За словами жінки, її паспорт знаходився в сільраді.

Члени комісії погодились видати бюлетень за пенсійним посвідченням і навіть дали поставити підпис, але спостерігач "ОПОРИ", який був присутній на дільниці, попередив членів виборчої комісії про те, що такі дії порушують закон, після чого жінку відправили за паспортом.

Подібна ситуація сталася й на дільниці № 630437. Проголосувати без паспорта тут хотів чоловік. Члени виборчої комісії були з ним знайомі і хотіли видати бюлетень, але після попередження від спостерігача члени ДВК зупинилися і попросили чоловіка прийти з паспортом.

Чиатйте також: У Балаклії невідомий вкрав у спостерігача на дільниці відеореєстратор

Автор: Марина Проценко