Олександр Фельдман перемагає на виборах на 174-му окрузі в Харкові — екзит-пол

21.07.2019 21:02 Вибори
Фото: Страна Фото: Страна
Чинний народний депутат України Олександр Фельдман перемагає на позачергових парламентських виборах на виборчому окрузі № 174 (Холодногірський та Новобаварський райони Харкова).

Про це свідчать дані екзит-полу, проведеного 21 липня на території 174-го одномандатного округу.

За Олександра Фельдмана, який балотувався як самовисуванець, за даними екзит-полу проголосувало 37,2 % виборців.

Друге місце зайняла Вікторія Алексейчук від партії «Слуга Народу» – 31,5 %, на третьому – депутат Харківської облради (фракція «Відродження») Олександр Ткаченко – 14,2 % голосів. Решта кандидатів набрали менше 5 % голосів.

Лідером серед партій стала пропрезидентська «Слуга Народу», за яку проголосувало 38,9 % виборців округу.

На другому місці  – «Опозиційна Платформа  – За Життя» (23,7 %), далі – «Партія Шарія» (8,1 %), «Опозиційний Блок» (7,9 %), «Європейська Солідарність» (6,4 %), «Батьківщина» та «Голос» (по 4,1 %).

Решту партій підтримало менш ніж 2 % виборців округу. Нагадаємо, в парламентських виборах на 174-му окрузі брали участь 25 кандидатів, двоє з них зняли свої кандидатури. 21 липня на території округу був проведений екзит-пол з обсягом виборної сукупності 2000 респондентів.

Інтерв'юери працювали на 31-й точці, закривши таким чином близько 60 % виборчих дільниць (тому що на одній точці в середньому було 1,6 дільниці) з пропорційним охопленням мікрорайонів округу. Похибка у даному розмірі вибірки не перевищує 2,2 %. При цьому відсоток відмов від інтерв'ю склав 32 %. Також опитування не охоплює голосування на спецдільницях та голосування на дому.

Опитування проводилося в три хвилі (8-11, 11-15, 15-20), з кроком у п'ять респондентів (тобто опитували кожного п'ятого, у разі відмови – наступного за ним). Опитування проведене інформаційним агентством «ТВ Тайм» на замовлення медіа-групи «Время».

Читайте також: Перші результати екзит-полів парламентських виборів

Чекаємо результатів з інших виборчих дільниць Харківщини.