Що завадить виборам на Харківщині. Коментар КВУ

12.05.2014 09:17 Суспільство
Окружні виборчі комісії у Харківській області працюють у звичному режимі.

Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив голова Харківського територіального відділення Комітету виборців України Михайло Камчатний.

Читайте також: Можливих технічних кандидатів на виборах назвали у КВУ
                       Референдум у Луганській і Донецькій областях - просте опитування. Голова КВУ
                      Хто з кандидатів у Президенти ігнорує Харківщину 

На сьогодні майже у всіх комісіях закінчилася ротація членів комісій.

Тим не менше, уже зараз видно, що у деяких виборчих комісіях у день голосування виникатимуть проблеми. Зокрема, це стосується комісій, які розташовані у приміщеннях із вузькими коридорами, незручним розташуванням кімнат та відсутністю великих залів.

Так, найгірше матеріально-технічне забезпечення в 183-му виборчому окрузі у Пісочині. Там всього два комп`ютери, один з яких не працює. Не вистачає стільців, столів та інформаційних стендів.

В ОВК № 178, у Чугуєві, лише з третьої спроби 21 квітня зібрали 13 членів комісії, тобто дві третини свого складу. Тільки тоді комісія набула повноважень.

За словами Михайла Камчатного, у деяких комісіях немає постійного чергування, невчасно вивішують протоколи засідань і рішення комісій та розміщують матеріали на сайті Центральної виборчої комісії.

Також КВУ вирішили перевірити, як надають інформацію про діяльність комісій звичайним громадянам. Так, в ОВК № 171 інформацію не надали, а також закрили людину в кімнаті та викликали міліцію. Після прибуття правоохоронців ситуацію вирішили.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта