Топ порушень на виборчих дільницях Харківщини. Оновлено

31.03.2019 13:37 Вибори
Фото:pixabay.com Фото:pixabay.com
Станом на 13 годину поліція зареєструвала 43 повідомлення щодо порушення виборчого законодавства.

За інформацією правоохоронців, найбільше було зафіксовано порушень у списках виборців – дев'ять. П'ять разів викликали поліцію через проведення незаконної агітації. По три рази викликали правоохоронців на виборчі дільниці через фотографування бюлетенів, їх псування та через прописку сторонніх осіб.

Так, о 9:30  на виборчій дільниці, розташованій по вулиці Гастелло у Харкові, 28-річний чоловік, перебуваючи у кабінці для голосування, сфотографував свій бюлетень. Порушення помітив наглядач і сповістив про це голову дільничної виборчої комісії. На місце події прибула слідчо-оперативна група, яка опитала порушника та свідків події.

Два аналогічних порушення поліцейські виявили у Шевченківському районі Харкова. Також до поліції звернувся чоловік, зі слів якого невідомий проголосував замість нього. На іншій дільниці громадянин пошкодив власний бюлетень.

Читайте також: З'явились перші попередні дані про явку виборців на дільниці Харківщини

У Слобідському районі на виборчій дільниці до поліції звернулись офіційні спостерігачі від кандидатів на пост Президента України. Вони повідомили  про те, що один з виборців робить відеозйомку на виборчій дільниці та нібито знімав бюлетені. Поліцейські встановили, що 45-річний чоловік здійснював фіксацію на свій телефон загального виборчого процесу, що не є порушенням Закону України «Про вибори Президента України».

У  Зміївському районі сталося три випадки, пов’язані з порушенням виборчого процесу. Так, одна з дільниць на території району вчасно не розпочала свою роботу у зв’язку з тим, що дільнична виборча комісія не вклала вчасно контрольні листки в скриньки для голосування.

А один житель району звернувся до поліції з тим, що на виборчій дільниці відсутні спостерігачі. Крім того, заявник повідомив, що він не отримав запрошення для голосування. А на виборчій дільниці в селищі Слобожанське довірена особа кандидата в Президенти України скаржиться на незаконне включення до списку виборців. На місце події виїхала слідчо-оперативна група.

У ГУ НПУ повідомляють, що в області працює ситуаційний центр, який цілодобово фіксує та перевіряє усі повідомлення, які надходять на лінію 102, а також виявляються у відкритих джерелах. За усіма зверненнями проводиться ретельна перевірка.  

Читайте по темі: На Харківщині всі виборчі дільниці розпочали свою роботу — поліція

Найбільше порушень у День тиші пов'язано з агітацією