У Харкові з виборчої дільниці госпіталізували чоловіка

31.03.2019 19:02 Вибори
Близько 16:00 на територіальній виборчій дільниці на вулиці Конторській у Новобаварському районі 33-річному чоловіку раптово стало зле.

Працівники поліції, які несуть службу на дільниці, надали харків’янину першу медичну допомогу та викликали "швидку". Постраждалого доставили до лікарні. Попередньо, у чоловіка стався приступ епілепсії. Стан його здоров’я медики оцінюють як задовільний.

Всього станом на 19.00 поліція зареєструвала 163 повідомлення про порушення виборчого законодавства.
Більшість інформацій стосуються фотографування бюлетенів, виявлення порушень у списках, проведення незаконної агітації, псування бюлетенів та інше.

31 березня на виборчій дільниці на вулиці Бучми офіційний спостерігач від кандидата у Президенти України прийшов на виборчу дільницю з агітаційним пакетом, що є адміністративним порушенням. 

Інформацію про подію внесено до Журналу єдиного обліку Московського відділу поліції. У відношенні 58-річного порушника складено адміністративний протокол за статтею 212-10 (порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації, агітація в день проведення референдуму) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Санкція статті передбачає накладення штрафу на громадян від 30 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб — від 50 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Читайте також: Скільки виборців уже проголосувало на Харківщині. Оновлено

 Також до Московського відділу поліції звернувся 51-річний чоловік та повідомив, що прийшов на виборчу дільницю, розташовану на вулиці Бучми, щоб проголосувати. Однак члени виборчої комісії відмовили йому у видачі бюлетеня, посилаючись на те, що у відомості напроти його прізвища вже стоїть підпис.

З аналогічною заявою до Основʼянського відділу поліції звернулася 59-річна громадянка.

Слідчими інформації внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 158-1 (незаконне використання виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, голосування виборцем, учасником референдуму більше ніж один раз) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до 2 років, або обмеження волі на строк до 3 років. Обставини подій встановлюються.