Виборчі дільниці роблять мобільними та беруть під охорону

15.05.2014 09:49 Суспільство
Народні депутати підтримали законопроект № 4835 "Про внесення змін до закону України "Про вибори Президента України" щодо забезпечення належної організації та проведення виборчого процесу".

За відповідне рішення проголосували 240 нардепів.

"У винятковому випадку для забезпечення належної організації роботи окружної виборчої комісії її місцезнаходження може бути змінене Центральною виборчою комісією за поданням відповідного голови обласної державної адміністрації та знаходитися поза межами відповідного територіального виборчого округу", - йдеться у документі.

Також зазначається, що у виняткових випадках для забезпечення належної організації роботи окружних виборчих комісій, за поданням голів обласних державних адміністрацій, приміщення для цих виборчих комісій можуть надаватись поза межами відповідного територіального виборчого округу.

Органи внутрішніх справ зобов'язані не пізніш як за 10 днів до дня виборів забезпечити цілодобову охорону приміщень окружних виборчих комісій, а також - у разі необхідності за зверненням Центральної виборчої комісії, органів ведення Державного реєстру виборців.

Крім того, дільнична виборча комісія звичайної виборчої дільниці не пізніш як за 7 днів (раніше було 12 днів) до дня виборів надсилає кожному виборцю іменне запрошення, отримане від органу ведення Державного реєстру виборців, яким повідомляє про включення його до попереднього списку виборців відповідної виборчої дільниці.

Джерело: РБК-Україна
Автор: Администратор сайта