Які порушення були зафіксовані у День тиші в Харківській області

21.07.2019 10:33 Вибори
Фото: pmg.ua Фото: pmg.ua
20 липня поліцейські регіону зареєстрували 39 повідомлень про порушення виборчого законодавства.

Так, 20 липня до Немишлянського відділу поліції звернувся кандидат у народні депутати. Він повідомив, що кандидат в нардепи, яка балотується на тому ж окрузі, після подання документів до ЦВК змінила назву організації, чим порушила норми діючого виборчого законодавства. Інформація за вказаним фактом внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років. Проводиться досудове розслідування.

У Лозівському районі поліцейські отримали звернення від довіреної особи кандидата в народні депутати України, яка заявила, що один з кандидатів у народні депутати, який балотується в цьому ж окрузі, разом із представником органів місцевої влади біля будинку в Лозовій проводили передвиборчу агітацію на свою користь. Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем). За вчинення даного злочину передбачено покарання у вигляді тюремного ув’язнення на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, із штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Слідство триває.

Окрім цього, 20 липня поліцейські зафіксували 37 повідомлень про порушення норм чинного законодавства, які стосувалися проведення незаконної агітації.

Всі повідомлення належним чином зареєстровані у Журналах єдиного обліку заяв і повідомлень відділів та відділень поліції. Проводиться перевірка.

Читайте також: Усі виборчі дільниці на Харківщині відкрилися вчасно