Замість мера та депутатів професійний менеджер. Про американський досвід розповіли у Харкові

05.09.2013 13:13 Влада
www.sunpp.mk.ua www.sunpp.mk.ua
Досвідом місцевого управління з учасниками семінару «Особливості взаємодії керівників органів місцевого самоврядування з співробітниками правоохоронних органів» поділився президент громадської організації «ІСА - Україна» Річард Фурсман.

Річард Фурсман, директор кампанії «Брай Мейер Фурсман (Міннесота, США) свого часу керував містом у штаті. У США мер та рада депутатів наймають менеджера, який упрявляє містом. Така система управління успішно працює у більшості американських міст.

- Харківщина та Міннесота дуже схожі. Тому так важливо зрозуміти, як ми можемо допомогти одне одному, що у нас спільне і в чому можна навчитися одне в одного. У травні наступного року делегація із мерів, представників бізнес-структур Міннесоти приїде до Харкова, думаю, можливий і візит-відповідь з вашого боку, - повідомив Річард Фурсман.

Як розповів американський гість, у Міннесоті майже 2,5 млн жителів, там добре розвинені сільське господарство, яке вважається рушійною силою економіки штату, перероблююча промисловість, медицина. А спеціалізовані клініки Міннесоти приймають пацієнтів з усіх куточків світу.

- Медицина Міннесоти вважається №1 у світі, ми також випускаємо медичне обладнання. Крім цього, високий розвиток мають ІТ-технології. Зі свого боку ми можемо поділитися з вами цим досвідом: показати, як ІТ-технології використовуються у сільському господарстві, - сказав Річард Фурсман.

Нагадаємо, 15 липня під час відеоконференції «Оnline події в органах місцевого самоврядування та третьому секторі» Асоціація органів місцевого самоврядування Харківської області та громадська організація «ІСА - Україна» підписали Меморандум, що передбачає довгострокове співробітництво сторін з метою сприяння забезпечення соціально-економічного та гуманітарного розвитку громад.

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта