П'ять районів на Харківщині можуть залишитись без фінансування

29.11.2012 09:37 Влада
http://pravo-znaty.org.ua http://pravo-znaty.org.ua
Через відсутність нової містобудівної та картографічної документації кілька районів Харківської області не зможуть залучати інвестиції та освоювати бюджетні кошти.

Про це на колегії колегії ХОДА та Харківської регіональної Ради перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб.

- Більшість районів області вже подали необхідні документи, але п'ять районів, а саме Куп'янський, Краснокутський, Дергачівський, Валківський та Нововодолазький ще навть не приступили до виконання цієї роботи. Без наявності такої документації з 1 січня 2013 року буде неможливо зробити відведення землі та навіть освоювати державні цільові субвенції, - наголосив Валентин Дулуб.

За словами начальника управління містобудування та архітектури ХОДА Михайла Рабиновича підготовка та розроблення містобудівної документації за новими вимогами законодавства займе тривалий час, тому необхідно, щоб усі населені пункти Харківщини включилися в цей процес якомога скоріше.

Голова Харківської ОДА Михайло Добкін попередив, що керівники районів та міст будуть нести персональну відповідальність за виконання цієї роботи.

- Якщо в наступному році через те, що не була проведена відповідна робота по створенню містобудівної та іншої необхідної документації, міста на райони не зможуть освоїти субвенції з держбюджету на фінансування соціальних об'єктів, то це буде розцінено як розхлябаність керівництва. Будемо шукати більш відповідальних керівників навіть там, де є виборні посади, - наголосив губернатор.

Юрій Борщ

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта