Активність місцевих громад стимулювала облрада у цьому році

12.10.2012 13:05 Влада
http://ru.tsn.ua http://ru.tsn.ua
На Харківщині підбивають підсумки реалізації міні-проектів, що стали переможцями конкурсу "Разом у майбутнє". В цьому році 51 ініціатива місцевих громад втілилися у життя.

У рамках робочої поїздки до районів області голова Харківської обласної ради Сергій Чернов відвідав Лукашівський НВК Володимирівської сільради Красноградського району, в якому сьогодні відкрили нову ігрову залу.

Загальний обсяг фінансування проекту склав 20 тис.грн., з них 15 тис. – співфінансування з обласного бюджету, 5 тис.грн. –кошти сільради. За цю суму для НВК придбано меблі, дошку, дитячі куточки, спортивний інвентар, 15 комплектів постільної білизни та матраци.

- Наступного року ми плануємо зібльшити фінансування подібних проектів з обласного бюджету за умови збільшення співфінансування з інших джерел. У 2013 році може буте ріалізовано міні-проектів на загальну суму 4-5 млн.грн., - зауважив Сергій Чернов.

Також він додав, що Харківська обласна рада буде переймати зосвід Львівської ради із залучення Міжнародних грантів до реалізації місцевих проектів.
Крым того голова обласної ради оглянува Чернещинський НВК, в якому завдяки участі територіальної громади в обласному конкурсі міні-проектів «Разом у майбутнє» були замінені вікна.

Завдяки реалізації міні-проекту «Тепло та затишок дітям» громаді вдалося залучити 19 тис.грн., з яких –3 тис.грн. – кошти вільного залишку місцевого бюджету, 16 тис.грн. – кошти, отримані по соціальним угодам. У якості співфінансування з обласного бюджету надійшло 17 тис.грн. Таким чином 36 тис.грн. було спрямовано на заміну 23 вікон Чернещинського НВК.
Сергій Чернов відмітив, що головною метою проведення обласного конкурсу міні-проектів у цьому році було стимулювати активність громад, навчити їх готувати проекти, а у майбутньому необхідно навчитися залучати ще більш коштів з різних джерел для покращення соціальної інфраструктури населених пунктів.

Ігор Тесло

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта