Американці розроблять для Харківської області стратегію розвитку

27.06.2013 09:48 Влада
http://building.ua/ http://building.ua/
У травні 2014 року делегація управлінців з Міннесоти прибуде на Харківщину.

Про це повідомила Віце-президент Асоціації, голова постійної комісії облради з питань бюджету Людмила Немикіна.

За її словами, цього року в рамках обласного конкурсу міні-проектів «Разом у майбутнє» реалізовуватиметься 77 проектів. На ці цілі з обласного бюджету виділено 2 млн 360 тис.грн. Також вона підкреслила, що громади мають змогу один і той самий проект подавати не лише на обласний, але й на всеукраїнський та міжнародні конкурси.

- Для цього, - повідомила Людмила Немикіна, - створено обласний ресурсний центр. Ми акумулюватимемо вашу інформацію та шукатимемо можливості для найбільш успішної реалізації проектів.

Так, наприклад, з 2014 році у керівників місцевих рад буде можливість долучитися до міжнародного проекту «Україна – Міннесота (США)». Партнерський обмін досвідом роботи між державними службовцями, професійними управляючими міст американського штату та представниками місцевої влади, місцевого самоврядування та громадськості міст України буде корисна обом сторонам. Про це у ходу засідання Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області зазначила координатор українсько-американського проекту Світлана Саламатова.

- Цей візит, - розповідає Світлана Саламатова, - може також дати старт вагомим інвестиціям в економіку Харківщини. Оскільки інвестори зможуть на власні очі побачити переваги та потенціал регіону. В рамках проекту делегація американських управлінців вивчить місцевий досвід і запропонує свій варіант стратегічного розвитку територій.

У травні 2014 року делегація управлінців з Міннесоти прибуде на Харківщину, а у вересні того ж року делегація Харківської області має відвідати Міннесоту. Реалізація проекту також передбачає заповнення спеціально розроблених анкет, за аналізом яких до кожної територіальної громади-учасника проекту буде підібраний іноземний партнер.

У тему. З 486 місцевих рад Харківщини 465 об’єднані в Асоціацію, що складає майже 96% всіх рад регіону. 25 червня 2013 року на чергових зборах представників членів Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області було ухвалене рішення про прийняття до Асоціації нового члена – Староводолазької сільської ради Нововодолазького району.

Катерина Терещенко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта