Армійський бум: на одне місце в армії претендують десять харків'янок

15.02.2013 08:47 Влада
фото Регіонального медіа-центру МОУ фото Регіонального медіа-центру МОУ
- Лише з початку 2013 року ми успішно відібрали та відправили до військ 26 чоловік, ще 80 серйозно думають про контрактну службу.

При цьому шестеро з перших цьогорічних новобранців є представницями чарівної статі.

Про це в ефірі харківського телебачення повідомив заступник військового комісара Харківського обласного військкомату з призову полковник Юрій Калгушкін.

- Як правило, до нас приходять незаміжні жінки віком від 19 до 30 років. Чимало з них має дипломи «бакалавра» або «спеціаліста». Більшість з них, у цивільному житті так й не знайшли престижної роботи. Тому до війська такі особи вирішили піти за покликом військової романтики чи, можливо, заради пошуку чогось цікавого, неординарного. Чого-чого, а останнього у війську вистачає сповна, - зазначив полковник.

За словами офіцера, проблем із набором жінок для потреб наших Збройних Сил у військкоматах Харківщини ніколи не було.

- З давніх-давен у нашому територіальному центрі комплектування військовослужбовцями за контрактом, я знаю, навіть була умовна черга серед дівчат-призовників. Та як тоді, так й зараз на одне вакантне місце претендує до 10 осіб. Справа у тому, що більшість з них бажають служити на рідній Слобожанщині, де кількість жіночих посад обмежена. Проте, з підвищенням зарплати десантникам та морським вовкам, вони погоджуються й на переїзд в інші регіони, - додав офіцер.

Говорячи про реальні перспективи, які сьогодні розкриваються перед військовослужбовцями-контрактниками, офіцер розповів про ранній вихід на пенсію – вже через 25 років та безкоштовне отримання власного житла. Також він навів декілька матеріальних стимулів для потенційних рекрутів.

- Для рядового вояка-піхотинця першого року служби, у якого не має військового чи спеціального стажу, місячне грошове забезпечення складатиметься приблизно 1800-2000 гривень. Для сержанта з певною вислугою років ця сума збільшуватиметься на 1000-1200 гривень А якщо призовник виявить бажання служити за контрактом в ролі десантника чи військового моряка, то наведені цифри збільшуватимуться удвічі відповідно, - оприлюднив інформацію заступник військового комісара Харківського обласного військкомату.

Автор: Администратор сайта