Азаров передав повноваження Арбузову

29.01.2014 08:30 Влада
http://lenta-ua.net/ http://lenta-ua.net/
Микола Азаров під час засідання уряду попрощався з членами Кабінету міністрів та передав повноваження очільник уряду в.о першого віце-прем’єр-міністра Сергію Арбузову.

Як пише УНН, вчора Президент України Віктор Янукович підписав Указ про відставку Прем'єр-міністра України Миколи Азарова, а також Кабінету міністрів України. Водночас Глава держави, керуючись нормою частини п'ятої статті 115 Конституції України, доручив Кабінету міністрів України продовжувати виконувати повноваження до початку роботи новосформованого Кабінету.

Сьогодні Кабінет міністрів України на своєму засіданні у середу планує затвердити робочий проект "Модернізація і ремонт магістрального газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород" на дільниці км 3729—3749,017".

Також, відповідно до порядку денного 29 січня, Кабмін планує виділити кошти для надання допомоги сім’ям осіб, які загинули внаслідок теракту, що стався на території Ісламської Республіки Пакистан. Урядовці заслухають міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка з приводу внесення змін до закону "Про внутрішні війська МВС".

Крім того, уряд розглядатиме проект розпорядження стосовно ліквідації державного вищого навчального закладу "Київський університет управління та підприємництва", з цього питання доповідатиме міністр освіти й науки Дмитро Табачник.

До того ж, урядовці планують заслухати законопроект про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Кіпр про співпрацю у сфері оборони та проект відповідного розпорядження Кабінету Міністрів України.

Як повідомлялося, Президент України Віктор Янукович доручив Миколі Азарову виконувати обов'язки прем'єра до призначення нового уряду. Янукович прийняв відставку Азарова, підписавши указ № 52/2014.

Додамо, Азаров подав у відставку з поста Прем'єр-міністра України. В той же час, напередодні народний депутат Петро Порошенко в інтерв'ю Громадському Радіо заявив, опозиція готова сформувати уряд.

Зазначали, що виконувачем обов'язків глави Кабінету міністрів буде перший віце-прем'єр Сергій Арбузов.

Джерело: УНН
Автор: Администратор сайта