Батьки пропивають гроші, а дітей б'ють та віддають у притулки на Харківщині

23.09.2013 10:05 Влада
http://www.woman.ru/ http://www.woman.ru/
Прокуратура Харківської області виявила непоодинокі порушення законодавства щодо соціального захисту дітей.

Про це повідомив заступник прокурора області Леонід Лахтюк. 

Прокурорські перевірки зафіксували численні порушення закону, у тому числі й державними соціальними інспекторами, які не забезпечили належний контроль за цільовим використанням державних коштів і створенням умов для повноцінного утримування і виховування дітей.

Як розповів заступник прокурора області, управління праці і соціального захисту Дергачівської районної адміністрації призначило допомогу сім’ї при народженні дитини і по догляду за дитиною до досягнення нею 3-річного віку. Утім, мати ще на початку 2010 року влаштувала дитину до державного закладу у зв’язку зі скрутним матеріальним становищем. Жінка жодного разу не відвідувала дитину в цьому закладі й не цікавилась її долею. Ситуація залишилася поза увагою соціальних інспекторів, які мали б ініціювати припинення виплати державної допомоги. Це зробила лише прокуратура району. Щодо винних осіб було внесено подання, їх притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Подібний випадок, але значно важчий, виявлено й на Первомайщині. Державна допомога була призначена одній із сімей. Але батько використовував «дитячі» кошти на сигарети й алкоголь. При цьому нетверезий чоловік постійно бив малого. Від отриманих ушкоджень хлопчик помер. Первомайська міжрайонна прокуратура розпочала кримінальне провадження стосовно батька дитини, його засуджено до восьми років позбавлення волі.

Тамара Кіч, матеріал з газети "Слобідський край" №113 від 21.09.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта