База усиновлення дітей Харківщини вчасно не оновлюється. У ХОДА обіцяють покарати винних

17.06.2013 10:40 Влада
http://inotv.rt.com http://inotv.rt.com
Будь-яка термінова інформація стосовно дитини, яка перебуває на обліку, береться із Єдиної інформаційно-аналітичної системи «Діти».

До неї заносяться дані щодо кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дані про дітей, місця їх перебування, правовий статус, родичів, житло та інше.

За словами начальника служби у справах дітей облдержадміністрації Тетяна Печерських, на даний час 85,8% дітей, дані про яких внесені до системи «Діти» і які підлягають усиновленню, мають оновлену інформацію. Недостатньо ця робота виконується у двох районах області і трьох районах Харкова.

- На особливому контролі Президента України, обласної державної адміністрації перебувають питання роботи з дітьми, які виховуються в сім’ях, що перебувають у складних життєвих обставинах. При середньообласному показникові оновлення даних у картах дітей цієї категорії, який дорівнюється 91,2%, він є подекуди занадто низьким. Однією із умов якісного ведення електронної системи «Діти» є своєчасне оновлення у системі даних про стан здоров’я дітей, оновлення фотокарток, бо найчастіше саме якісна фотокартка дитини є запорукою її доброго майбутнього, оскільки пошук дитини усиновителем починається з її зовнішності, – підкреслила начальник служби у справах дітей, - підкреслила Тетяна Печерських.

- Мені взагалі не зрозуміло, які можуть бути проблеми в цьому питанні, щоб їх негайно не вирішити, - наголосив заступник губернатора Ігор Шурма. – В одному районі не можуть купити комп’ютера з програмним забезпеченням цієї конфіденційної інформації, в іншому немає змоги купити сейф або встановити на вікна решітку. А ще десь немає приміщення і там перебувають три особи, до яких звертаються батьки за усиновленням дітей. Знаєте, вас послухав і мій терпець увірвався.

Заступник губернатора дав завдання Тетяні Печерських підготувати службову записку на ім’я голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна. У ній слід викласти всі недоліки і їх причини щодо роботи та оновлення бази системи "Діти". 

Ігор Тесло

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта