Біля райцентру на Харківщині планують побудувати сучасний сміттєполігон

13.03.2015 15:49 Влада
Старий полігон уже вичерпав свої ресурси.

Про це повідомив директор Департаменту містобудування та архітектури Харківської обласної державної адміністрації Михайло Рабінович.

На засіданні архітектурно-містобудівної ради розглянули містобудівну документацію: «Детальний план території Грушинської сільської ради біля с. Караченців щодо уточнення схеми планування Первомайського району Харківської області (будівництво полігона твердих побутових відходів)».

Розміщення полігона ТПВ на території Грушинської сільської ради здійснюється в рамках виконання обласної та районної «Програми поводження з твердими побутовими відходами на 2005-2014 роки».

На засіданні одночасно обговорили стан існуючого полігона ТПВ, який вичерпав свій ресурс поблизу м. Первомайський, в розрізі Схеми планування території Первомайського району, яку на теперішній час розробляє інститут «Діпромісто».

За словами директора Департаменту, при розгляді детального плану встановлено, що територія для розміщення полігона ТПВ розташована у безпосередній близькості до м. Первомайський, має задовільний транспортний зв’язок з містом і населеними пунктами району, його площа дозволяє збільшити потужність звалища для обслуговування, в тому числі і міста Первомайський, не порушуючи його санітарно-захисної зони. Технологія переробки відповідає сучасним європейським стандартам.

Джерело: сайт ХОДА
Автор: Администратор сайта