Часткову мобілізацію оголосили на Харківщині. Подробиці

17.03.2014 09:09 Влада
http://tvrain.ru/ http://tvrain.ru/

Верховна Рада України сьогодні більшістю проголосувала за часткову мобілізацію населення з 24 областей, включаючи Харківську.

За відповідне рішення проголосували 275 народних депутатів.

"У зв'язку з різким ускладненням внутрішньополітичної обстановки, втручанням Російської Федерації у внутрішні справи України, зростанням соціальної напруги в Автономній Республіці Крим і місті Севастополі та відповідно до пунктів 1, 17, 20 частини першої статті 106, статті 112 Конституції України постановляю: оголосити та провести часткову мобілізацію", - йдеться в указі.

Згідно з документом, мобілізація повинна пройти на території Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Луганської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Харківської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької, Чернігівської областей, м. Києва.

Також Рада доручила місцевим органам виконавчої влади за участю органів місцевого самоврядування організувати та забезпечити в установленому порядку:

- своєчасне оповіщення і прибуття громадян, які призиваються на військову службу, прибуття техніки на збірні пункти та у військові частини;

- виділення тимчасово будівель, споруд, земельних ділянок, транспортних та інших матеріально-технічних засобів, надання послуг Збройним Силам України, Національній гвардії України, іншим військовим формуванням України відповідно до мобілізаційних планів.

Джерело: РБК-Україна
Автор: Администратор сайта