Черговий конвертаційний центр викрили у Харкові

31.07.2014 06:00 Влада
www.segodnya.ua www.segodnya.ua
Встановлено, що протягом 2012 - 2014 років двоє харків'ян створили 26 підконтрольних підприємств.

Їх зареєстрували на матеріально залежних осіб. Основна мета діяльності цих фірм - конвертація грошових коштів з безготівкових у готівкові шляхом проведення «фіктивних» операцій по купівлі-продажу товарів та послуг.

Прокуратура області процесуально керує проведенням слідчим управлінням фінансових розслідувань Міндоходів в області досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом фіктивного підприємства та ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах (ч. 2 ст. 205, ч. 3 ст. 212 КК України).

30 липня процесуальні керівники прокуратури області провели виїзд разом із слідчо-оперативними групами Міндоходів. Здійснено 3 обшуки житла, 2 офісних приміщень, 3 авто, які перебувають у володінні фігурантів кримінального провадження.

Під час обшуків вилучено грошових коштів на загальну суму понад 4 млн грн, 26 печаток, установчі та первинні бухгалтерські документи підприємств з ознаками «фіктивності».

На даний час вирішується питання про вручення фігурантам провадження повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень та обрання запобіжного заходу.

Автор: Администратор сайта