Чи можливий безвізовий режим з ЄС для України — коментар Януковича

19.12.2013 11:49 Влада
http://lenta-ua.net/ http://lenta-ua.net/
Президент заявив, що робота над лібералізацією візового режиму з Європейським Союзом продовжується.

- У нас є кілька питань , які нам треба вирішити. І , безумовно , ми будемо з нашими партнерами з Європейського Союзу домовлятися якнайскоріше вирішити питання лібералізації візового режиму для громадян України . Ми над цим питанням працюємо, - сказав Глава держави в інтерв'ю представникам українських ЗМІ.

Президент підкреслив , що питання лібералізації візового режиму з ЄС для української влади найбільш актуальне.

У той же час Україна продовжує вивчати документи Митного союзу, після чого будуть ухвалені рішення, чи приєднуватись до якихось окремих положень МС. Президент зазначив, що формат співпраці з Митним союзом був визначений спеціальним протоколом, підписаним у Мінську Прем'єр-міністром України і Прем'єр-міністрами країн Митного союзу.

- Уряд України розглядає ці положення, і після того, як будуть зроблені висновки, будуть прийматись прозорі рішення, до яких положень ми будемо приєднуватися, до яких не будемо, на яких умовах. Це дуже непроста робота, тому що переговори треба вести не з комісією Митного союзу, а з кожною державою, - сказав Віктор Янукович. - Для нас з точки зору стосунків торгово-економічних з цими країнами, чим скоріше ми пройдемо цей шлях, тим краще.

Він нагадав, що в серпні цього року в Астані Україна подала письмову заявку про можливість участі в Євразійському союзі у статусі спостерігача.

Автор: Администратор сайта