Чому на Харківщині мало будують цього року. Коментар ХОДА

19.12.2014 13:02 Влада
http://ukr-remont.in.ua http://ukr-remont.in.ua
Про причини спаду будівництва в області розповів директор Департаменту містобудування та архітектури ХОДА Михайло Рабінович.

За його словами, цього року на Харківщині із запланованих 395 тис. кв. м введено в експлуатацію тільки 80 % (215,5 тис. кв. м). Це на 17 % менше, аніж минулого року.

- Ми працюємо з кожним забудовником. До кінця року об`єми мають скласти 310 тис. кв. м, - сказав Михайло Рабінович.

За словами чиновника, цього року будували менше через тяжке економічне становище, а також через призупинення державних програм по будівництву житла, закінчення дії спрощеного порядку введення індивідуального житла в експлуатацію.

Крім того, на погіршення показників введення житла в експлуатацію позначилася незадовільна робота керівників районних робочих груп, порушення рядом будівельних організацій своїх зобов'язань, до них належать ПАТ «Курязький домобудівельний комплекс», ТОВ «Макрокап Девелопмент Україна», ТОВ «Будівельний альянс «Моноліт».

Михайло Рабінович також назвав будівельні компанії, що стали лідерами галузі цього року. Це ПАТ «Трест Житлобуд-1», ТДВ «Житлобуд-2», «ЖБК «Авантаж», ПАТ “Харківстальконструкція”.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта