Чому харківська Плетенівка порожня. Подробиці

09.08.2013 10:53 Влада
http://dozor.kharkov.ua/ http://dozor.kharkov.ua/
Пасажиропотік через“Плетенівку-Шебекіно” дуже низький.

Про це заявив прикордонний представник Російської Федерації по Бєлгородській та Воронізькій областях Михайло Коровін. За його словами, однією з причин утворення на кордоні черг є неправильний розподіл пасажиропотоку між пунктами пропуску. Найбільша кількість машин зараз їде через “Гоптівку-Нехотєєвку”, у той час як на “Плетенівку-Шебекіно” приходиться лише мала частина від пропускної здатності. Водіїв навіть не приваблює той факт, що на “Шебекіно” недавно пройшла масштабна реконструкція.

- Адміністрація Бєлгородської області минулого року провела там повну реконструкцію та відремонтувала дорогу до пункту пропуску, - сказав Михайло Коровін. - Але люди не дуже охоче їдуть на “Шебекіно”, адже далі на українській території дороги немає.

Проблему із дорогою від “Плетенівки” пообіцяв у найближчий час вирішити заступник голови Харківської облдержадміністрації Василь Хома.

- З української сторони дійсно є ряд невирішених питань по дорогах. Ми знаємо це і розуміємо ситуацію, пов'язану із пунктом пропуску “Плетенівка”, - сказав заступник губернатора. - Питання із дорогою вирішується. Є надія, що до кінця цього року-до початку наступного дорога з'явиться.

Для розвантаження “Гоптівки-Нехотєєвки” Василь Хома також запропонував оснастити частину траси Москва-Сімферополь, що проходить через територію Харківської області, інформаційними щитами, де у режимі он-лайн водії зможуть побачити всі пункти пропуску та наявність на них черг.

- Нам треба використати досвід Бєлгородскьої області і встановити такі щити, - сказав Василь Хома. - Тоді люди, які будуть їхати у сторону українсько-російського кордону, зможуть обирати до якого пункту пропуску краще їхати.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта