Де житимуть біженці з Криму у Харкові

02.04.2014 14:25 Влада
http://www.05366.com.ua/ http://www.05366.com.ua/

 У зв’язку з масовим виїздом жителів Криму майже всі області України готові вже зараз надати необхідну допомогу переселенцям. На Харківщині організовується тимчасове розселення, влаштування у дошкільні заклади й працевлаштування.

На базі організації Товариства Червоного Хреста в області відкрито «гарячу лінію», до якої вже звернулися 38 осіб. Південна залізниця в Харкові виділила спеціальну кімнату для переселенців з АРК, у якій є Інтернет і доступ до телефонної «гарячої лінії». На сьогодні в регіоні організовано роботу з тимчасового розселення громадян, що прибули з АРК та міста Севастополя. Про це повідомили під час засідання Регіонального координаційного центру з організації роботи та підтримки кримських сімей.

– Робота з комфортного тимчасового розміщення сімей є для Харківської обласної державної адміністрації однією з пріоритетних, – зауважив в. о. заступника голови Харківської облдержадміністрації Юрій Георгієвський.

Райдержадміністрації області надали 53 об’єкти: приватні будинки, з власниками яких досягнуто домовленості, приміщення шкіл, два територіальні центри в Лозівському та Дергачівському районах, один міні-готель у Шевченківському районі. Для тимчасового заселення в смт Кочеток Чугуївського району на проживання відправлено одну сім’ю.
Чимало переселенців звертаються за консультаціями щодо реєстрації, надання статусу біженців, соціальних виплат, влаштування дітей у садочок, школу. Зокрема, під час наради повідомили, що в дошкільні установи Зміївського району та м. Харкова вже направлено двох малят, а в загальноосвітні школи області – семеро дітей. До центру зайнятості звернулися вісім осіб, працевлаштували п’ятьох.

Олена Красько

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта