Депутати облради звернулися до міністрів заради добровольців АТО (ВІДЕО)

23.06.2016 07:23 Влада
Фото: Роман Шупенко Фото: Роман Шупенко
Депутати розглянули низку звернень для направлення до керівництва держави.

Так 100 голосами депутати Харківської обласної ради під час пленарного засідання V сесії 23 червня проголосували за звернення до Кабміну та Верховної Ради щодо вжиття заходів з питання оформлення на законодавчому рівні правового статусу добровольців, які брали безпосередню участь у бойових діях у зоні антитерористичної операції.

 - Українські добровольці за покликом серця першим стали пліч-о-пліч з військовими підрозділами. Їх не можна кинути напризволяще і забути. Вважаємо за необхідне звернутися до Кабміну та Верховної Ради із проханням  створити міжвідомчу комісію для вивчення цього питання та щодо оформлення на закондавчому рівні правового статусу добровольців. Ми не можемо бути байдужими, – сказав із трибуни перший заступник голови Харківської обласної ради Віктор Коваленко


Голові Харківської обласної ради Сергію Чернову надійшла записка від представників громадських організацій із тим, аби на пленарному засіданні виступив їхній представник.

-       Коли ти воюєш, здається, що з тобою вся країна, а коли повертаєшся, таке відчуття, що ти нікому не потрібний. Нам пропонують судитися із країною, але ми вважаємо ганьбою судитися із країною, за яку воювали. Подібні рішення вже прийняли у низці областей, і вони стосуються тих, хто воював за цілісність і суверенітет України, - сказав із трибуни громадський активіст, учасник АТО Сергій Бистров.

На пленарному засіданні депутати також ухвалили звернення до Президента та Верховної Ради України стосовно законодавчого врегулювання права постійного користування земельними ділянками, зайнятими полезахисними лісовими смугами на землях державної та комунальної форми власності. А також до Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана щодо необхідності державної підтримки та фінансування дитячо-юнацьких спортивних шкіл, фізкультурно-оздоровчих закладів та центрів фізичного здоров'я населення "Спорт для всіх" за рахунок субвенцій з державного бюджету.

 Нагадаємо, активісти громадянського корпусу "Азов", організацій "Дія" та батальйону "ОУН" сьогодні, 23 червня, провели мітинг під Будинком рад в Харкові. Як повідомили активісти, мета акції - звернути увагу влади на питання соціального захисту бійців добровольчих батальйонів, які часто не можуть оформити статус учасників бойових дій.

Відео Роман Шупенко

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта