Депутати Верховної Ради провели засідання в Харкові

20.11.2016 08:30 Влада
Фото: ХОДА Фото: ХОДА
Юлія Світлична порушила ключові для розвитку регіону питання перед бюджетним комітетом Верховної Ради.

Серед пропозицій голови ХОДА до народних депутатів: залишати на місцевому рівні 5 % рентних платежів на використання надр, виділити кошти на подальше будівництво філармонії, школи в Пісочині та капітальний ремонт ряду доріг.

19 листопада в Харківській області вперше в історії відбулося виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань бюджету. Ініціатором проведення заходу стала керівник області Юлія Світлична.

«Проведення в нашому регіоні засідання бюджетного комітету дасть можливість нам більш детально донести до народних депутатів України, а також до центральних органів виконавчої влади свої потреби та проблеми. Та, можливо, в дискусії зможемо виробити кроки щодо їх вирішення», - зазначила голова ХОДА, відкриваючи засідання.

Контрдиверсійні навчання пройшли в центрі Харкова (Фото, Відео)

Голова Комітету ВР з питань бюджету Андрій Павелко подякував Світличній за допомогу в організації та проведенні виїзного засідання Комітету на Харківщині, зазначивши, що наша область є пріоритетною та лідируючою серед найбільш розвинених регіонів України, тому сталий розвиток Харківщини є запорукою добробуту держави.

«Ми розуміємо наскільки важливо тут мати зворотний зв’язок, знати, наскільки бюджетна децентралізація має позитивні сторони і, звісно, виявляти ті недопрацювання, які ми повинні будемо вносити як у бюджетний кодекс, так і до рішень, що приймаються в Києві у бюджетному процесі. Хочу вас запевнити, що бюджетний комітет буде сприяти вирішенню нагальних проблемних питань області для її розвитку», - сказав Андрій Павелко.

Керівник області акцентувала увагу членів Комітету Верховної Ради України на питаннях, які мають ключове значення для розвитку регіону. Так, вона озвучила пропозицію лишати на місцевому рівні 5 % рентних платежів за користування надрами.

«Для Харківщини, де видобувається 40 % природного газу в Україні, це означає якісне посилення можливостей місцевих бюджетів. А це створення нової інфраструктури в громадах, ремонт об’єктів соціальної сфери, нові робочі місця та підтримка соціальних програм. Ця ініціатива знайшла підтримку на Раді регіонального розвитку при Президентові України і розраховуємо, що і Верховна Рада також нас підтримає», - сказала керівник області.

Вона також акцентувала увагу на необхідності завершення будівництва другого пускового комплексу Харківської філармонії, наголосивши на тому, що це - знаковий об’єкт, який відкриває для області нові можливості інтеграції в міжнародну культуру, а відтак, і в міжнародний економічний простір.

«За умови безперебійного фінансування Харківщина отримає нову концертну залу майже на 800 місць вже за наступні 2 роки», - підкреслила Юлія Світлична.

Ще одне питання, яке порушила голова ХОДА, - це закінчення будівництва школи в Пісочині, де вже виконано половину необхідних робіт, а також ремонт дороги державного значення Харків - Суми.

«Ще один напрямок, де Харківська область розраховує на дієву підтримку комітету, – це продовження будівництва метро. Були знайдені механізми, і цього року після шестирічної перерви харків’яни отримали нову станцію метро «Перемога». До дня Незалежності і Дня міста Харкова її урочисто відкрив Президент України Петро Порошенко. Наступного року заплановано великий обсяг підготовчих робіт для продовження Олексіївської лінії. Переконана, разом з Верховною Радою України та Кабінетом Міністрів України ми виконаємо ті зобов’язання перед людьми, які влада взяла на себе 20 років тому, але так і не спромоглася перейти від розмов до конкретних результатів».

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта