Диверсанти з банди "Мотороли" хотіли підірвати газову магістраль на Харківщині

13.02.2015 10:41 Влада
фото прес-служби СБУ фото прес-служби СБУ
Правоохоронці затримали п'ятьох диверсантів банди «Торнадо» терориста Мозгового з «ЛНР», які готували підрив військкомату та газової магістралі на території Харківської області.

Про це інформує прес-центр СБУ.

За інформацією спецслужб, затримані члени злочинного угруповання з весни минулого року брали участь у бойових діях на боці терористичної організації «ЛНР», пройшли вишкіл російських спецслужб та мають досвід підготовки диверсій.

«Встановлено, що підривну діяльність групи координували співробітники ГРУ ГШ МО РФ та ФСБ, які розробили план диверсій, забезпечили бойовиків зброєю та вибухівкою», - зазначили у прес-службі.

СБУ встановила усіх спільників диверсантів, які надавали допомогу членам цієї злочинної групи у проведенні підривної діяльності: зберігали зброю, вибухівку, фотографували об'єкти для вчинення терактів, складали карти місцевості, збирали інформацію про співробітників СБУ та МВС України.

«У ході обшуків у помешканнях диверсантів та їхніх поплічників співробітники СБУ вилучили зброю та вибухівку», - наголосили в прес-службі.

Слідчими УСБУ в Харківській області розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації), ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Джерело: сайт СБУ
Автор: Администратор сайта