Диверсійну групу з ватажком затримали у Харкові. У будинку було повно зброї (ВІДЕО)

04.03.2015 12:00 Влада
СБУ провела спеціальну операцію зі знешкодження диверсійно-розвідувальної групи на Харківщині.

Правоохоронці затримали чотирьох учасників групи та їх вербувальника.

Про це повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський на своїй сторінці у Facebook.

Він наголошує, що наразі достеменно відомо, що у серпні-вересні 2014 р. члени вказаної групи проходили диверсійну підготовку у військовому таборі російських спецслужб у Тамбові (Російська Федерація).

За інформацією СБУ їм викладали основи підривної справи, тактику ведення бойових дій, снайперську підготовку, також формували навички стрільби з різних видів зброї, а також відпрацьовувалися завдання з підготовки та скоєння терористичних актів на території Харківської області.

"Після проходження диверсійної підготовки від усіх членів групи були відібрані підписки про таємне співробітництво з російськими спецслужбами, їм обрано псевдоніми та виплачено грошову винагороду в розмірі $300 кожному", - додає Лубківський.

В рамках розпочатого слідчим відділом Управління СБУ в Харківській області кримінального провадження за ознаками ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) КК України співробітники СБУ встановили усіх активних учасників вказаної диверсійно-розвідувальної групи та із залученням бійців спецпідрозділу "Альфа" затримали 42-річного організатора, який здійснив їх вербування та відправку на територію РФ для спецпідготовки, а також чотирьох членів групи.

Правоохоронці вилучили тротилові шашки, електродетонатори для їх підриву, бойові осколкові гранати, спеціальну літературу ЗС РФ з підривної справи та тактики ведення бойових дій, шеврони, емблеми та статути органів влади т. зв. "Новоросії".
"Вирішується питання про оголошення підозри у скоєнні злочинів п’ятьом учасникам вказаної ДРГ", - резюмував він

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта