Для інвесторів в Україні придумали жорсткіші правила - законопроект

15.10.2013 11:25 Влада
http://www.companion.ua http://www.companion.ua
до Верховної Ради внесено законопроект щодо визначення кваліфікованих інвесторів на ринку цінних паперів.

Проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення кваліфікованих інвесторів в цінні папери», розроблений НКЦПФР (Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку), внесено на розгляд до Верховної Ради України, - повідомляє Урядовий портал.

- Перш за все, даною ініціативою ми хочемо захистити некваліфікованих інвесторів, так званих «пересічних громадян», від вкладення в досить ризикові інструменти, пропоновані фондовим ринком. Маємо надію, що зазначені норми сприятимуть підвищенню ефективності інвестиційного клімату на вітчизняному фондовому ринку та адаптації національного законодавства в сфері фондового ринку до європейських норм, - зазначив голова комісії Дмитро Тевелєв.

Нагадаємо, що даний документ був погоджений Кабінетом Міністрів 26 вересня 2013 року з незначними зауваженнями, які були опрацьовані НКЦПФР спільно з Національним банком України.

Додамо, що даний проект розроблено Комісією відповідно до пункту 17.1 Національного плану дій на 2013 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава», затвердженого Указом Президента України від 12 березня 2013 року. 

Автор: Администратор сайта