Для звільнення полонених та заручників створено Міжвідомчий центр. Телефони

10.09.2014 11:57 Влада
news.vashmagazin.ua news.vashmagazin.ua
В Україні запрацював Міжвідомчий центр допомоги громадянам із питань звільнення полонених і заручників.

Як повідомила волонтер ініціативи "Восток СОС" Анна Мокроусова в ефірі "Громадського радіо", Центр було створено з ініціативи декількох волонтерських організацій, які раніше самостійно займалися порятунком полонених.

Тепер усі люди, чиї рідні й близькі потрапили в полон на Донбасі, можуть телефонувати на гарячі лінії СБУ за номерами 0800-501-482, 044-235- 63-67.

Мокроусова зазначила, що лише у списках двох волонтерських організацій зараз – близько 400 полонених, а загальний рахунок може йти "на тисячі".
"Тільки у списках волонтерських організацій "Восток СОС" і "Донбас" зараз близько чотирьохста. Загальний рахунок, я думаю, іде на тисячі. Це і військовополонені, і цивільні", - сказала вона.

Читайте також: ХАРКІВСЬКІ ВОЛОНТЕРИ ГОТУЮТЬ АКЦІЮ НА ПІДТРИМКУ ПРИКОРДОННИКІВ РОДОМ ІЗ ДОНБАСУ
                        БІЙЦІ З ХАРКІВСЬКОГО 22-ОГО БАТАЛЬЙОНУ НЕ ВИТРИМУЮТЬ НАПРУЖЕННЯ ТА ЙДУТЬ НА САМОГУБСТВО
                        ХРОНІКИ ПЕРЕМИР'Я. 9 ВЕРЕСНЯ ДОНЕЦЬК ТА ЛУГАНСЬК БЕЗ ОБСТРІЛІВ, У МАРІУПОЛІ - КОМЕНДАНТСЬКА ГОДИНА

За словами Мокроусової, волонтери почали стикатися з величезною кількістю звернень допомогти звільнити полонених – і близько трьох тижнів тому звернулися в Адміністрацію президента України з проханням про створення міжвідомчого центру.

"Дуже приємно, що на наш лист відреагували. Ми до цього часу вже співпрацювали з усіма відомствами, але це була розрізнена робота. Зараз ми сподіваємося, що зі створенням центру наша робота стане зручнішої і для громадян, і для нас", - сказала вона.
На думку волонтера, оголошене перемир'я – номінальне, воно спрямоване на те, щоб звільнити заручників.

Вона дала інструкцію для родичів полонених: "Перше – це заява до міліції, заява до СБУ чи нашого міжвідомчого центру. Інформація повинна потрапити в кілька реєстрів для того, щоб ми могли її контролювати. Друге. Якщо йдеться про цивільних осіб, то можна спробувати знайти контакти в ЛНР і ДНР".

Із заявами про те, що цивільних схопили українські силовики, волонтер також порадила звертатися до міжвідомчого центру. "Людьми затриманими, з тієї чи іншої причини, українськими силовиками, теж займаємося ми", - додала вона.

Автор: Администратор сайта