До армії цієї осені підуть вісімсот юнаків Харківщини

15.08.2012 06:23 Влада

Військкомати Харківщини цієї осені на строкову військову службу у Збройних Силах та інших військових формуваннях призвуть 800 юнаків.

- Згідно плану-завданню з призову, визначеному в Генеральному Штабі нашої армії, восени 525 осіб або 65% з них поповнять лави Збройних Сил, а решту – 275 хлопців ми відправимо до інших військових формувань. З відбором солдатів-строковиків, вважаю, проблем не виникатиме. Адже з року-в-рік з 8-10 осіб, що повністю придатні до військової служби, ми беремо лише одного, - поясним військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату полковник Олексій Середа, повідомляють у Регіональному медіа-центрі Міністерства оброни України.

Говорячи про особливості осіннього призову, офіцери військкомів відмічають зменшення загальної кількості призовників. Так, восени 2011 року до армії пішло 1240 призовників, а у квітні-травні поточного року лише - 1015.

- Разом зі  скороченням кількості солдатів стокової служби, ми стараємося збільшувати відсоток військовослужбовців, що служитимуть за власним бажанням і суто на контрактній основі. Це завдання є пріоритетним на даному етапі реформування вітчизняного війська, - зазначив полковник Олексій Середа.

- Щодо фінансової складової проведення призовної кампанії, то з цим запевняю все гаразд. Необхідні кошти для проведення медичного обстеження, харчування юнаків на збірних пунктах військкоматів та перевезення їх до місць служби передбачено відповідними статями обласного бюджету на цей рік, а також виділено по лінії Оборонного відомства. Перша відправка юнаків до армії з регіону запланована на першу декаду жовтня, а із останніми командами рекрутів простимось наприкінці листопада, - додав полковник Олексій Середа.

Першими про повну готовність до призову громадян на військову службу командуванню обласного військкомату доповіли колективи Жовтневого та Комінтернівського  райвійськкоматів міста Харків та Дергачівсько-Золочівського об’єднаного РВК.

Автор: Администратор сайта